Въоръженото крило на палестинската групировка Хамас съобщи, че израелски войник, който

...
Въоръженото крило на палестинската групировка Хамас съобщи, че израелски войник, който
Коментари Харесай

Хамас: Пленен израелски войник бе убит при опит на израелските специални части да го спасят

Въоръженото крило на палестинската формация " Хамас " заяви, че израелски боец, който е бил държан като пленник, е бил погубен при сблъсък сред палестински бойци и командоси от израелските специфични елементи, които са провеждали интервенция за избавяне на военнослужещия, съобщи Ройтерс.

Бригадите " Изедин ал Касам " настояват, че при конфликтите са били ранени и редица израелски военнослужещи, участващи в избавителната интервенция. Палестинските сили идентифицираха убития израелски боец като 25-годишния Саар Барух и предоставиха неговия идентификационен номер. Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) към момента не са коментирали.

В края на октомври Израел съумя да избави една пленена израелска военнослужеща от линията Газа и тогава израелските сили обявиха, че при опция може да проведат сходни интервенции за връщането на останалите заложници, отбелязва Ройтерс.

По-рано в окупирания Западен бряг израелските сили са убили петима палестинци по време на профилирана операция в непосредственост до град Тубас, заяви палестинското министерство на опазването на здравето. От канцеларията на представителя на ЦАХАЛ прецизираха, че ревизират информацията.

На Западния бряг се наблюдава вълна от възходящо насилието успоредно с войната на Израел с ислямистите от " Хамас " в Газа.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР